Sıla Yolu Son Durum 2020 - Soru ve Cevaplar

Sila Yolu 2020
Gümrük Yoğunlukları · Yol Haritaları · Alternatif Sınır Kapıları ve Rotalar · Sila Yolu Haberleri
Sıla Yolu 2020'ye Hemen Katıl
1) Türkiye'de hangi banka ATM'sinden komisyon kesilmeden Almanya'daki hesabımdan EURO çekebilirim?

Cevap: Almanya'da Deutsche Bank kart sahipleri Türkiye'de bulunan TEB Bankası ATM'lerinden komisyon kesilmeden hesaplarından para çekebilirler. Ayrıca hesabınızdan Euro çekerken ATM'de size TL olarak çekmek istiyor musunuz? gibi ücretinizi TL olarak vermek istediğinde kabul etmeyiniz. Çünkü çok düşük kurlar üzerinden paranızı çevirebilirler.

2) Türkiye'de EURO, Frang ya da Sterlin bozdurmak için nereleri kullanmamı tavsiye edersiniz?

Cevap: Öncelikle dövizinizi bozdurmak için asla ve asla Turistik bölgelerdeki döviz bürolarında, havaalanlarında, alışveriş merkezlerinde bozdurmamanızı tavsiye ederiz. Çünkü böyle yerlerde kurdan 0,10 ile 0,50 kuruş arası komisyon farkı alabiliyorlar. Ancak şehir merkezlerindeki bulunan döviz bürolarında, Merkez Bankası güncel kuruna bakarak orada bozdurmanın size faydasını görebilirsiniz. Ayrıca bankalarda bozdurmak isterseniz; Ziraat Bankası, Garanti Bankası ve Deniz Bank gişelerinde, 09:00 - 17:00 arasında Ziraat Bankası ATM'lerinden bozdurma işlemini hemen hemen eşit kurlarda yapabilirsiniz.

3) HGS Bakiyemi, Geçiş İhlallerimi nereden sorgulayabilirim?

Cevap: Gurbetçiler, Türkiye'deki otoyolları kullanmak için bir HGS sahip olması gerekmektedir. Bunun için detaylı bilgiyi Gurbetçiler HGS Nereden Alabilir? HGS Bakiyesi ve Ceza Sorgulaması Nasıl Yapılır? adlı yazımızdan detaylı bilgileri alabilirler.

4) Sila yolu 2020 vinyet ücretleri ne kadar?

Cevap: 2020 Vinyet Ücretleri - Sila Yolu Avrupa Vinyet (Otoyol) Ücretleri Ne Kadar? adlı yazımızda sila yolu güzergahı üzerindeki tüm ülkelern güncel vinyet ücretlerini görebilirsiniz.

5) Bulgaristan vinyet nereden alınır? Bulgaristan vignette online alınır mı?

Cevap: 2020 yılı itibariyle Bulgaristan e-vignette geçerek, bundan sonra geçiş kontrollerini kameralı sistemler yapacak. Bunun için ister online isterseniz de Bulgar sınır kapılarında kurulan cihazlar ile Bulgar vinyeti alabilirsiniz. Ancak yaz ayındaki yoğunlukları düşündüğümüzde online bulgar vignette almak daha mantıklı gelmektedir. Eğer sizde online bulgaristan vinyette almak istiyorsanız, Bulgaristan vinyeti nasıl alınır? adlı yazımızı okuyabilirsiniz.

6) Yeşil Sigortam da Türkiye bölümü geçersiz ne yapmam gerekiyor?

Cevap: Öncelikle bağlı olduğunuz sigorta şirketini arayarak Türkiye bölümünü açtırmak bunun için Almanya'da ADAC bağlı olanlar Komfort Vario yaptırdığı takdirde Türkiye'nin her yerinde sigortası geçerlidir. Ayrıca Kapıkule sınır kapısında bulunan Turing firmasına ait bürolarda da Türkiye için geçerli yeşil sigorta yaptırabilirsiniz. Gerekli bilgiler için Yeşil Kart Nedir? Yeşil Kağıt Türkiye'de Geçerli mi? adlı yazımızı okuyabilirsiniz.

7) Başkasına ait arabayla Türkiye'ye gidebilir miyim? Bunun için ne yapmam gerekiyor?

Cevap: Bunun için bulunduğunuz bölgede bulunan konsolosluklar ya da aracın bağlı olduğu sigorta şirketinden vekaletname doldurmanız gerekmektedir. Almanya'da ADAC aracılığıyla vekaletname işlemlerinizi halledebiliyorsunuz. Vekalet ile Türkiye'ye arac götürmek adlı yazımızı okuyabilirsiniz.

8) Türkiye'de aracımı benden başkası sürebilir mi? Başka biri aracımı sürerse cezai işlemi var mı?

Cevap: Türkiye'ye yabancı plakalı araçla girmiş olan kişi, eşi veya usul ya da füruu olan (ana, baba, eş ve çocuklar) ve yerleşim yeri Türkiye Gümrük Bölgesi dışında bulunan kişilerce kullanılabilir. Ayrıca yukarıda belirtilen kişiler dışında taşıt sahiplerinin de araçta bulunması koşuluyla seyahat süresince üçüncü şahıslarca da kullanılabilir. Yabancı Plakalı Aracı Türkiye'de Kimler Kullanabilir? adlı yazımızı okuyabilirsiniz.

9) Şirketime ait araç ile Türkiye'de ne kadar süre ile kalabilirim? Gerekli işlemler nelerdir?

Cevap: Şirketinize ait araçla Türkiye'ye gelmek için öncelikle bağlı bulunduğunuz sigorta şirketinden vekaletname ve şirket sahibi ya da çalışanı olduğunuzu gösteren tercüme edilmiş belgeleri almanız gerekmektedir. Tüzel kişiliklere ait taşıtların vekaletname ile gelmesi halinde 90 güne kadar Türkiye'de kalmasına izin verilir.

10) Sırbistan vignette var mı? Otoban ücretlerini nasıl ödeyebilirim?

Cevap: Sırbistan'da vignette alımı ne yazık ki şuan için mevcut değildir. Ödemeler gişelerde yapılmaktadır. Eğer gişelerde ödeme işlemlerin beklemek istemiyorsanız Sırbistan otoyollarında geçerli elektronik geçiş sistemi olan Enp otomatik geçiş cihazını satın alabilirsiniz.

11) Avrupa Birliği vatandaşları Sırbistan'a pasaportsuz, EU kimliğiyle girebilir mi?

Cevap: Evet. Avrupa Birliği vatandaşları Sırbistan'a pasaportsuz seyahat edebilir.

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, yetişkin içerikler, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen ya da yorum yapan Üye/Üyeler’e aittir.
Benze Yazılar
Yorumları Gör
Verdiğimiz hizmetleri geliştirmek amacıyla çerezlerden (cookie) faydalanıyoruz. Daha fazla bilgi için gizlilik politikamızı inceleyebilirsiniz.
© Copyright 2019 - 2020 Sila Yolu 2020 - All Rights Reserved - Sila yolu otelleri